Valitsimme mediantehtävämme pohdinnan aiheeksi ''Työnhakijoista yli 50 % valmiita muuttamaan työn perässä ulkomaille''. Päädyimme kyseiseen aiheeseen pitkän pohdinnan jälkeen, sillä se on ajankohtainen ja herättää mielipiteitä.
Artikkeli peilaa hyvin sitä, kuinka Suomessa on on ollut jo muutamat viimevuodet todella huono tilanne työllistymisen suhteen. Tällä hetkellä voidaan puhua massatyöttömyydestä kun työttömiä on noin 450 000 eli melkein puoli miljoonaa. Tänä syksynä irtisanomisia on tullut edelliseen syksyyn verrattuna selkeästi enemmän ja monilla suurilla yrityksillä, kuten Itellalla ja Valiolla on yt-neuvottelut käynnissä. Suomen koulutustaso on korkea, ja yritykset irtisanovat jatkuvasti korkeasti koulutettuja ihmisiä yt- neuvottelujen seurauksina. 
Uuden työpaikan löytyminen Suomesta on käynyt aikaisempaa hankalammaksi, sillä ne ovat selkeästi vähentyneet, joten nyt pidetään potentiaalisena vaihtoehtona lähteä tekemään töitä ulkomaille. Käsittelemme seuraavissa postauksissa enemmän vaikutuksista jos työvoimaa lähtee suurissa määrin ulkomaille.

Veera Nurmela